TANDSTÄLLNING

Få helt raka tänder idag med tandställning!

Stockholm Tandläkargrupp erbjuder tandreglering i form av tandställning för både, vuxna och ungdomar. Tandställning behövs när tänderna vuxit snett, funktionen är förändrad eller när det är något annat fel när tänderna biter ihop. Kontakta oss i dag så hjälper vi dig att ta första steget mot en perfekt tandrad.

VI SOM JOBBAR HÄRKONTAKTA OSS

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

E-mail:

Telefonnummer:


Tandställning i Stockholm – ditt perfekta leende är ett samtal bort

Tror du att tandställning endast är för barn och tonåringar? Tänk om. Kraften i ett leende kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker i alla åldrar. Även om många har tandställning i barndomen betyder det inte att det inte finns lösningar för vuxna. Begreppet tandställning har förändrats radikalt. I dag finns tandställningar som är dolda och nästintill osynliga. Du kan ha en tandställning i flera år utan att någon märker någonting. På Stockholm Tandläkargrupp jobbar vi med de senaste metoderna och garanterar dig det leendet du förtjänar.

Vad kostar tandställning?

Priset för en tandställning varierar, och vi erbjuder flexibla betalningslösningar i Stockholm, och kan säkert hitta ett upplägg som passar just dig och din situation. Vi gör då en förhandsbedömning online, och du kan sedan delbetala i din egen takt.

Varför ska man ha tandställning?

Ordet tandställning associeras av många med metall i munnen. Men det behöver inte längre vara så. Många framsteg har gjorts inom teknik och utveckling som har haft en positiv inverkan. Tandställning är inte längre något negativt.

Utvecklingen har lett till fler behandlingsmetoder än tidigare. Fler vuxna väljer nu att gå vidare med tandställning för att få raka tänder och är glada över att tandställning inte längre bara finns till för barn.

Varför väljer vuxna att ha tandställning?

Vuxna väljer tandställning av olika skäl:

 • Förvärring av ett tidigare milt bettfel.
 • Obehandlade bettfel som inte korrigerades under barndomen.
 • Förändring av tandraden på grund av tandköttssjukdomar.
 • Som en del av en annan behandling, som till exempel tandbro eller implantat.

Vad är skillnaden mellan att ha tandställning som vuxen?

Så länge tänder, tandkött och käkben är friska kan tänder flyttas med hjälp av en tandställning.
Tänder och ben växer inte längre och är därför mer kompakta hos vuxna till skillnad från barn. På grund av det tar det längre tid att flytta på tänder hos vuxna. Vuxna har däremot en större tendens att följa de råd och rekommendationer som ges under behandlingen så att samarbetet mellan tandläkare och patient blir betydligt bättre. Detta hjälper tänderna att flytta till sin önskade position snabbare. Vuxna är också mycket bättre på att ha god munhygien. Detta är viktigt i alla åldrar, men speciellt viktigt under behandlingen.

Vilka alternativ finns det?

Det finns i dag många fler alternativ än tandställning från din barndom.

 • Tandfärgad tandställning. En väldigt populär metod hos vuxna där tandläkaren matchar tandställningen med färgen på dina tänder.
  osynlig tandställning
 • Invisalign. Ny innovativ metod för att räta upp tänder med genomskinliga plastskenor – ”aligners” – utan användning av metall. Eftersom skenorna är genomskinliga är det svårt för andra att se att du använder dem, även i din närhet. Och eftersom de är avtagbara finns det inga problem med att äta och borta tänderna. Invisalign är en smart metod, men inte effektiv för alla.
 • Osynlig tandställning. Även om tandställningen är tillverkad av metall, är den monterad på baksidan av tänderna och är därför helt osynliga för andra framifrån. Av den anledningen är de därför mycket populära hos vuxna som vill att deras tandställning ska vara en hemlighet. Metoden är inte användbar för alla.
  osynlig tandställning

Hur går behandlingen till?

Steg 1: Undersökning

Under ditt första möte kommer du diskutera dina behandlingsbehov med tandläkaren som även kommer att göra en grundlig undersökning av dina tänder och din mun. Under besöket kommer du även att ta röntgenbilder. Om du har en svag munhälsa kan innebära att tandställning inte är aktuellt. Du och tandläkaren på Stockholm Tandläkargrupp kommer även att diskutera kostnad och boka nästa möte.

Steg 2: Montera tandställning/testa invisalign-skenan

Oavsett vilken metod som du och tandläkaren kommit överens om kommer ditt andra besök handla om att montera fast tandställningen eller testa invisalign-skenan. Dina tänder kan kännas lite ömma några dagar efter att en tandställning monterats eller justerats. Vanliga smärtstillande läkemedel som ibuprofen eller paracetamol kan lindra obehaget. Vi rekommenderar också att du inte äter hård mat under de första få dagarna, så att dina tänder vänjer sig vid tandställningen.

Steg 3: Behandlingsperioden

Hur lång tid du behöver tandställningen är olika från patient till patient. Det är flera faktorer som spelar roll, bland andra vilken typ av tandställning du använder och hur sneda dina tänder är. Behandlingstiden för vanlig tandställning kan ta ca 12-24 månader, men om dina tänder är väldigt sneda kan det behövas längre tid. Om du missar återbesök hos tandläkaren för justering av tandställningen kan behandlingstiden behöva förlängas. Invisalign brukar vanligtvis ta kortare tid, men minst sex månader.

Steg 4: Underhåll av tandställningen

Vi rekommenderar att du regelbundet besöker din tandläkare för underhåll av tandställningen och kontroll av din allmänna munhygien.

Steg 5: Perfekta tänder

När du och tandläkaren är nöjda med resultatet av behandlingen är det dags att montera bort tandställningen. Tandläkaren kommer att ge dig ytterligare råd om hur du bibehåller ditt nya fantastiska leende.

Kontakta oss om du behöver tandställning i Stockholm

Om du behöver tandställning, hör då av dig till oss för ett första samtal om vad vi kan göra för just dig. Vi kan snabbt boka in dig för behandling och konsultation hos våra specialister på vår klinik i centrala Stockholm.

VÅRA BEHANDLINGAR


TANDBLEKNING

tandblekning göteborg

TANDIMPLANTAT

tandimplantat

ESTETISK TANDVÅRD

estetisk tandvård

SKALFASAD


Vi hjälper dig oftast inom 2 timmar från första kontakt.

Ring oss vid behov av akut tandvård!PRISER


Hos oss får du tandvård med högsta kvalitet till rimliga priser. Tandvård är idag inte så dyr som många kanske tror. Dessutom kan alla våra patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter via vår partner Resurs Bank.


MER OM VÅRA PRISER


LÅNGA ÖPPETTIDER


Vi har en tro på att tandvård ska vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte tvärtom. Vi försöker så gott som det går att hjälpa patienter som har ont inom två timmar- sju dagar i veckan. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger och på helgdagar. Gå inte runt och ha ont i onödan – kontakta oss så hjälper vi dig.


VÅRA ÖPPETTIDER


RÄNTEFRI DELBETALNING


Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med. Tandläkarkostnader kan vara en sådan kostnad. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss via Resurs Bank. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.


MER OM DELBETALNING

TANDLÄKARSKRÄCK?

Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd. Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


SOCIALA MEDIER

Följ oss i sociala medier!
Copyright Dental Care Nordica AB