TANDPROTES

Vi har stor erfarenhet av tandproteser!

En tandprotes är en protes som du kan fritt ta ut ur och sätta in i munnen. Protester kan ofta vara det bästa alternativet för patienter som av olika anledningar har problem med rengöringen av munnen och tänderna, tex dementa patienter.

VI SOM JOBBAR HÄRKONTAKTA OSS

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

E-mail:

Telefonnummer:


Vad är en tandprotes och när används den?

En tandprotes är en protes som du kan fritt ta ut ur och sätta in i munnen. Om flera eller alla tänder saknas i en käke, kan en protes vara lösningen. För större implantatbehandlingar används en protes ofta som en tillfällig lösning.

tandprotes delprotes

Vad är priset för en tandprotes på Stockholm Tandläkargrupp?

Priset på en tandprotes avgörs av flera faktorer, bland annat hur många tänder protesen ska innehålla och vilket material som används. Se vår prislista här.

Proteser tillverkas av tandläkare och tandtekniker som samarbetar. Målet är alltid att ge patienten en protes som fungerar bra, är bekväm och ser bra ut oavsett när den används.

Vi på Stockholm Tandläkargrupp garanterar hög kvalitet på proteser – både när det gäller materialet och utförandet – och ger ett års garanti på alla proteser.

Vi håller dig välinformerad i förväg och under behandlingen. På så sätt är du beredd att vänja dig vid din nya tandprotes. Det tar ofta tid innan patienten är helt bekväm med protesen, och ibland måste protesen justeras kort tid efteråt. Med oss får du bra uppföljning under hela processen, och du kan känna dig trygg med oss på Stockholm Tandläkargrupp.

Det finns olika varianter av tandproteser

  • Delprotes/partiell protes. En delprotes kan ersätta förlorade eller saknade tänder. En delprotes är avtagbar och sätts fast med små häftklamrar till resterande tänder. Detta täcker delar av käken och kan ha synlig metall. Delproteser passar bäst för mun som fortfarande har kvar tänder.
  • Helprotes. När alla tänder saknas kan en helprotes komplettera en tandlös käke. Helprotesen brukar kallas för löständer. Musklerna i gommen i kombination med det vakuum som uppstår när protesen sätts in, håller den på plats. Helproteser är snabba att framställa och kan vara ett bra alternativ för alla. Men eftersom käkbenet förändras med åldern behöver helprotesens passform kontrolleras och förbättras kontinuerligt så att protesen inte skaver mot käkbenet.

Hur lång tid tar det att tillverka en ny tandprotes på Stockholm Tandläkargrupp?

En protes kan ofta tillverkas på kortare tid än till exempel tandimplantat eller tandbroar. Vanligtvis är det nödvändigt med 2-5 tandläkarbesök innan protesen är helt färdig.

Tandprotes eller tandimplantat?

Tandproteser var tidigare den vanligaste tandersättningen. Numera har tandimplantater gjort det möjligt för de flesta att få fasta tandersättningar. Tandproteser används mest när det av olika orsaker är svårt att fästa tandimplantater i käkbenet, om patienten inte har råd med tandimplantater eller om patienten själv anser att en protes är den bästa lösningen.

Proteser är en rimlig lösning som kan väljas istället för dyrare lösningar. Protester kan också vara det bästa alternativet för patienter som av olika anledningar har problem med rengöringen av munnen och tänderna, tex dementa patienter. Proteser används oftast som temporära lösningar – som till exempel när en patient väntar på att få montera en tandbro eller tandimplantater.

Rengöring och underhåll av tandproteser

Både hel- och delproteser måste tas ut från munnen för daglig rengöring. En noggrann rengöring är absolut nödvändig för att undvika kroniska irritationer i slemhinnorna, liksom infektioner och svampar i munnen. Rengöringen gör också att din protes håller mycket längre.

Patienter med tandproteser måste regelbundet besöka tandläkaren för att justera protesen. Tandköttet hos äldre förändras, vilket gör att även protesen måste ändra form för att fortsätta passa som handen i handsken i din mun.

VÅRA BEHANDLINGAR


TANDBLEKNING

tandblekning göteborg

TANDIMPLANTAT

tandimplantat

ESTETISK TANDVÅRD

estetisk tandvård

SKALFASAD


Vi hjälper dig oftast inom 2 timmar från första kontakt.

Ring oss vid behov av akut tandvård!PRISER


Hos oss får du tandvård med högsta kvalitet till rimliga priser. Tandvård är idag inte så dyr som många kanske tror. Dessutom kan alla våra patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter via vår partner Resurs Bank.


MER OM VÅRA PRISER


LÅNGA ÖPPETTIDER


Vi har en tro på att tandvård ska vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte tvärtom. Vi försöker så gott som det går att hjälpa patienter som har ont inom två timmar- sju dagar i veckan. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger och på helgdagar. Gå inte runt och ha ont i onödan – kontakta oss så hjälper vi dig.


VÅRA ÖPPETTIDER


RÄNTEFRI DELBETALNING


Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med. Tandläkarkostnader kan vara en sådan kostnad. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss via Resurs Bank. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.


MER OM DELBETALNING

TANDLÄKARSKRÄCK?

Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd. Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


SOCIALA MEDIER

Följ oss i sociala medier!
Copyright Dental Care Nordica AB