TANDIMPLANTAT

Ersätt en förlorad tand med en tandimplantat!

Tandimplantat är numera en enkel och vanlig behandling för att ersätta förlorade tänder. Implantatbehandling är väldokumenterad med goda resultat. Första tandimplantatbehandlingen någonsin utfördes för ca 50 år sedan i Sverige. På Stockholm Tandläkargrupp utförs implantatbehandling endast av erfarna specialister. Funderar du på om implantatbehandling är något för dig? Kontakta oss för en gratis konsultation.

VI SOM JOBBAR HÄRKONTAKTA OSS

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

E-mail:

Telefonnummer:


Tandimplantat ersätter förlorade tänder på ett enkelt, snyggt och mycket säkert sätt!

Att förlora en tand är svårt för många. På ett sätt är det en del av en själv som är borta. Kanske tycker du inte att ditt leende är lika fint som det en gång var? Lyckligtvis finns det en lösning som både känns, fungerar och ser ut som naturliga tänder. Tack vare framsteg inom odontologisk forskning kan vi ersätta förlorade tänder med nya tandrötter i titan. Dessa växer in i benet och bildar en stabil grund för dina nya konstgjorda tänder. Metoden utvecklades i Sverige för ca 50 år sedan. Tandimplantat ger ett ökat välbefinnande och självkänsla resten av livet. Över en miljon svenskar har fått hjälp av tandimplantat.

tandimplantat stockholm

Vilka är fördelarna med ett tandimplantat?

 1. Bättre utseende.
 2. Ökad självkänsla.
 3. Bevarar benet.
 4. Bättre diet (du kan äta vad du vill).
 5. Tryggt leende

Vad är ett implantat?

Ett implantat är en liten skruv i titan som sätts in i käkbenet där en tand saknas. Inom några veckor läker käkben runt implantatet så att implantatet kan fungera som fäste för en konstgjord tand, till exempel. en krona av porslin. Modern implantatbehandling är säker med väldigt hög hållbarhet och långsiktig prognos.

Vilka kan få tandimplantat?

Implantatbehandling är en process som kräver noggrann undersökning och planering. Behandlingen brukar pågå i flera veckor och kräver många tandbesök. Tandläkaren kommer att röntga dina tänder och ditt käke och kan därefter fastställa om tandimplantat är en bra lösning för just dig.

Ibland kan det hända att du inte har tillräckligt med ben för att förankra ett implantat. Vid avsaknad av ben behöver benvolymen byggas upp innan implantaten installeras. Detta kan antingen ske med konstgjort ben, eller med kroppseget ben. Eventuellt behöver du också saneras från andra munrelaterade sjukdomar innan man sätter in ett implantat. Detta kan handla om allt från att avlägsna dåliga tänder eller sjuklig vävnad. Detta för att säkerhetsställa den bästa prognosen för implantatbehandlingen.

Om vi bedömer att tandimplantat är rätt för dig går vi vidare till nästa steg och du får då träffa vårt implantatteam bestående av specialister.

Att sätta in tandimplantat – steg för steg

1. Insättning av implantat (fixtur).

Operationen utförs under lokalbedövning och är smärtfri. Recept på penicillin och smärtstillande tabletter ges vanligtvis före operationen. Efter proceduren får du mer information. På så vis vet du hur man ska hantera perioden efter operationen.

2. Läkningstiden.

Det tar vanligen 8 – 12 veckor innan implantatet kan belastas. I regel är läkningstiden kortare i underkäken än i överkäken.

3. Montering av överkonstruktionen

När implantatet har läkt fast med käkbenet är det dags för överkonstruktionen. Det vill säga; dina nya tänder. Detta kan vara en implantatkrona, implantatbro eller en implantatprotes beroende på dina förutsättningar och önskemål.

Gör behandlingen ont?

All behandling utförs under lokalbedövning och är smärtfri. Efteråt kan du känna ett viss övergående obehag och smärta. Om du har eller skall få tandimplantat är det väldigt viktigt att du sköter din munhygien på ett bra sätt, så att du undviker onödig inflammation och infektioner. Det är också viktigt att du går på regelbundna kontroller hos din tandläkare.Vad kostar ett tandimplantat?

Priset för tandimplantatbehandling varierar lite beroende på förutsättningar och vilken form av tandimplantat det handlar om. Du får dock, i de flesta fall, stöd i form av ett högkostnadsskydd som innebär att du själv måste stå för alla kostnader upp till 3000 kronor, mellan 3000 och 15 000 betalar du endast 50 procent av referenspriset och för belopp över 15 000 kronor så betalar du endast 15 procent av referenspriset

Prata med din tandläkare för att få besked om vad det kommer att kosta för just dig och vilka delbetalningslösningar vi kan erbjuda.

tandimplantat stockholm

Vem kan få tandimplantat?

De flesta människor kan få implantat och hög ålder är inget hinder i sig. En grundlig utredning är fortfarande nödvändig innan behandlingen påbörjas. Röntgen tas för att bedöma käkens styrka och kvalitet och munhålan måste vara fri från infektioner och tandsjukdomar som till exempel periodontit.

För att göra behandlingen så säker som möjligt är det också viktigt med att du bidrar med en uppdaterad lägesbild över din hälsa. Du måste därför rapportera:

 • Mediciner
 • Sjukdomar
 • Allergier
 • Onormal blödningstendens
 • Tidigare komplikationer i samband med tandvård
 • Graviditet
 • Ångest på grund av tandvård

Tandimplantat hos Stockholm Tandläkargrupp

Kontakta oss för ett första samtal kring vad vi kan göra för just dig. Du kan nå oss på mejladressen info@stockholmtandlakargrupp.se

VÅRA BEHANDLINGAR


TANDBLEKNING

tandblekning göteborg

TANDIMPLANTAT

tandimplantat

ESTETISK TANDVÅRD

estetisk tandvård

SKALFASAD


TANDKRONA

tandkrona stockholm

TANDBRO

tandbro stockholm

Vi hjälper dig oftast inom 2 timmar från första kontakt.

Ring oss vid behov av akut tandvård!PRISER


Hos oss får du tandvård med högsta kvalitet till rimliga priser. Tandvård är idag inte så dyr som många kanske tror. Dessutom kan alla våra patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter via vår partner Resurs Bank.


MER OM VÅRA PRISER


LÅNGA ÖPPETTIDER


Vi har en tro på att tandvård ska vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte tvärtom. Vi försöker så gott som det går att hjälpa patienter som har ont inom två timmar- sju dagar i veckan. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger och på helgdagar. Gå inte runt och ha ont i onödan – kontakta oss så hjälper vi dig.


VÅRA ÖPPETTIDER


RÄNTEFRI DELBETALNING


Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med. Tandläkarkostnader kan vara en sådan kostnad. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss via Resurs Bank. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.


MER OM DELBETALNING

TANDLÄKARSKRÄCK?

Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd. Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


SOCIALA MEDIER

Följ oss i sociala medier!
Copyright Dental Care Nordica AB