AKUT TANDVÅRD

Tanduttagning skall vara smärtfri – om man bedövar ordentligt!

Har du frågor om en tand som gör ont? Vi erbjuder gratis konsultation för dig som tror att du behöver ta ut en tand, men har stor tandläkarskräck. Vi kan ta ut tanden till ett lågt pris och utan smärta. Vänta inte för länge för att dra ut tanden. Om en infektion drabbat tanden kan den sprida sig och skada andra tänder. Hör av dig i dag!

VI SOM JOBBAR HÄRKONTAKTA OSS

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

E-mail:

Telefonnummer:


Tanduttagning kan göras både billigt och snabbt

Tanduttagning utförs när det inte finns något annat sätt att rädda tanden. Vi inleder alltid med en grundlig undersökning innan en tand dras ut. Vi strävar efter att behålla dina tänder så länge som möjligt istället för att dra ut dem och ersätta dem med konstgjorda tänder. I slutändan är beslutet ditt, men vi ger gärna goda råd och dem får du med dig helt gratis.

tanduttagning stockholm

Ibland kan en dålig tand orsaka många sjukdomar och problem i munnen. Då kan det vara bra att dra ut den. Det kan bero på många olika orsaker, som till exempel:

 • Omfattande karies (hål i tanden) som skadat tanden så allvarligt att det inte går att rädda den.
 • Visdomständer med karies (hål) eller infektion i tandköttet på grund av att den vuxit ut fel eller inte får tillräckligt mycket plats i käken.
 • Rotfraktur, där roten har blivit så skadad att skadan leder till en stor infektion om roten och tanden blir kvar i käkbenet.
 • Väldigt lös tand som orsakar infektioner i munnen
 • Stora cystor (en vätskefylld hålighet) där käkbenet runt tanden har försvunnit.

Att dra ut en tand är i de flesta fall inte särskilt komplicerat. Ofta kan vi dra ta ut tanden både billigt och snabbt. Men tanduttagning kan också i vissa fall vara mer komplicerat och då kan tandkirurgi – eller kirurgisk tanduttagning – vara nödvändigt. Oavsett svårighetsgraden ger vi bedövning och ser alltid till att behandlingen blir smärtfri.

Många patienter tror att tanduttagning är smärtsamt och obehagligt. På Stockholm Tandläkargrupp har vi stor erfarenhet av tanduttagning och vi genomför behandlingen helt utan smärta. Du får lokalbedövning och vid minsta tecken på smärta stannar vi upp för att ge dig mer bedövning. Inför behandlingen lägger vi mycket tid på att du som patient ska känna dig trygg hos oss och förstå alla steg i behandlingen innan vi kör igång.

Kirurgisk tanduttagning – priser och metoder

Tänder med svåra rötter eller visdomständer som inte har vuxit fram kan helt avlägsnas med hjälp av ett kirurgiskt ingrepp. Det innebär att benet runt tanden tas bort för att frigöra utrymme för att tanduttagning. En sådan behandling tar omkring 45-60 minuter. När behandlingen är klar kommer tandkirurgen att sy ihop tandköttet med några stygn som sen tas bort 10 dagar senare under ett återbesök.

Kirurgi är alltid en avancerad behandling och varje ingrepp innebär en viss risk. Men var inte rädd. Vår klinik är topputrustad med modern specialutrustning och behandlingarna utförs av tandläkarspecialister med lång erfarenhet, även när det kommer till de mest komplicerade fallen. Smärtfritt är vårt mantra. 

Här kan du läsa mer om tandläkarskräck och narkos.

Efter tanduttagning

Din mun kommer vara öm och extra känslig efter att du dragit ut en tand. Nedan finns några råd om hur du bäst tar hand om munnen under dagen/dagarna efter att du dragit ut en tand.

 • Du kommer att få med kompressor från tandläkaren. Dessa bör du bita i hårt och byta varje halvtimme. Det brukar vara tillräckligt med 2-3 byten efter behandling.
 • Ät/drick inte och skölj inte munnen i 2-3 timmar efter behandling. Blod måste få koagulera i hålet. Blodet kommer omvandlas till ben sen.
 • Undvik att peta i hålet med tungan eller fingrarna.
 • Undvik att använda tandborsten runt såret samma dag som tanden dragits ut.
 • Undvik varma drycker, som till exempel te och soppa.
 • Undvik att röka
 • Undvik tyngre fysisk aktivitet, som till exempel träning.
 • Skölj med antibakteriella medel efter 3-4 timmar.
 • Kontakta din tandläkare vid svår smärta eller svullnad.

Det tar flera veckor innan hålet i käkbenet fylls helt igen. Läkning sker från undersidan, och det kan lätt fasta matrester. Det är helt normalt. Ta hand om munnen på bästa sätt så att hålet kan fyllas igen utan några komplikationer.

Kan man dra ut en tand trots inflammation?

Om du har en inflammation i tanden har du troligen väldigt ont. Vi vill göra dig uppmärksam på att självmedicinering av olika slag kan få oanade konsekvenser. Det kan till och med göra saker värre och i värsta fall leda till allvarlig skada.

Vi drar ibland ut tänder med inflammerad rot, men först vill vi undersöka om tanden går att rädda. Ingen tand är som din egen och vi vill gärna ge dig råd innan du tar beslut.

Det första vi därför gör är att hjälpa dig att få bort smärtan, antingen via smärtstillande eller bedövning, så att du ska få nödvändig andrum för att ta ett genomtänkt beslut.

Har du smärta och tror att din tand är inflammerad?

Vid akuta besvär får du tid samma dag som du ringer. Rimliga priser, smärtfri och effektiv behandling. Dessutom god prognos hela vägen från första kontakten till avslutad behandling.

VÅRA BEHANDLINGAR


TANDBLEKNING

tandblekning göteborg

TANDIMPLANTAT

tandimplantat

ESTETISK TANDVÅRD

estetisk tandvård

SKALFASAD


Vi hjälper dig oftast inom 2 timmar från första kontakt.

Ring oss vid behov av akut tandvård!PRISER


Hos oss får du tandvård med högsta kvalitet till rimliga priser. Tandvård är idag inte så dyr som många kanske tror. Dessutom kan alla våra patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter via vår partner Resurs Bank.


MER OM VÅRA PRISER


LÅNGA ÖPPETTIDER


Vi har en tro på att tandvård ska vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte tvärtom. Vi försöker så gott som det går att hjälpa patienter som har ont inom två timmar- sju dagar i veckan. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger och på helgdagar. Gå inte runt och ha ont i onödan – kontakta oss så hjälper vi dig.


VÅRA ÖPPETTIDER


RÄNTEFRI DELBETALNING


Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med. Tandläkarkostnader kan vara en sådan kostnad. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss via Resurs Bank. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.


MER OM DELBETALNING

TANDLÄKARSKRÄCK?

Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd. Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


SOCIALA MEDIER

Följ oss i sociala medier!
Copyright Dental Care Nordica AB