TANDKRONA

Rädda din tand med en tandkrona!

Är du intresserad av nya tandkronor? Stockholm Tandläkarklinik bygger tandkronor som både skyddar och gör ditt leende vackrare. Resultatet blir ett naturligt och skinande leende – till ett rimligt pris. Våra tandläkare har lång erfarenhet av tandkronor – så förvänta dig alltid hög kvalitet!

VI SOM JOBBAR HÄRKONTAKTA OSS

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

E-mail:

Telefonnummer:


Vad är en tandkrona?

En krona är som en hatt som täcker alla eller de flesta delarna av tand som ligger ovanför tandköttet. För att förbereda en tand för en krona kommer tandläkaren att borra bort 1-3 mm av tanden från framsidan, baksidan, båda sidorna och översta delen av tanden. Du blir kvar med en ”mini-tand” som möjliggör för det utrymme som kronan tar upp i munnen.

tandkrona stockholm

När ett avtryck av tanden har tagits, kommer vi att bygga en tillfällig krona som sätts fast med vår tandtekniker tillverkar din permanenta krona. När vår tandtekniker är klar med kronan kommer du att behöva återvända till oss för att montera fast kronan.

När kronan har levererats kommer vi att kontrollera den noga tillsammans med dig och därefter monterar vi fast den på din tand. Den främsta orsaken till varför kronor behöver bytas ut är håligheter som utvecklas inuti kronan (där tanden och kronan möts). Därför behöver du använda tandtråd regelbundet och gå på regelbundna kontroller för att vårda din investering.

Medelåldern för en krona är 7-15 år, men sköter du om den ordentligt kan en krona hålla i flera årtionden. Våra tandkronor är både vackra och tåliga.

När behöver du en tandkrona?

  • Trasig tand. Den bästa indikatorn på en en tand kommer att gå sönder i framtiden är om tanden har gått sönder tidigare. Om tanden är sönder och din tandläkare rekommenderar en tandkrona så bör du lyssna. Ofta när en tand bryts av eller går delvis sönder kan du behöva en rotfyllning innan kronan monteras fast. Ibland går tanden inte att rädda och då kan tandläkaren rekommendera tandimplantat eller tandbrygga. Båda dessa är betydligt dyrare än en krona. Vi rekommenderar kronor även för tänder som vi ser riskerar framtida sprickor eller tänder som uppvisar frakturlinjer (speciellt om patienten brukar gnissla eller pressa tänderna).
  • Stor fyllning: Varje gång du får hål måste vi borra bort en del av tanden för att fylla den. Om du därför har en tand som har lagats flertalet gånger under åren är det troligt att mycket liten del av den riktiga tanden blir kvar att jobba med. Komposit, en fyllning som vi använder, limmar sig fast till tanden. Om det bara finns lite naturlig tandyta kvar blir bindningen svag och fyllningen kommer att släppa så småningom. Komposit är inte heller lika starkt som materialet som används för att göra kronor, till exempel guld eller porslin, så riskerna för att fyllningen släpper eller tanden går sönder blir högre med väldigt stora fyllningar. När en situation som vi just beskrivit uppstår är det bäst att montera en tandkrona på tanden än att försöka laga den igen.

Tandkronor varierar i pris beroende på material och metod

Tandkronor kan sättas fast med hjälp av ett stift eller rakt på den skadade tanden. Kronor på stift är den metod som används när tanden är så skadad att det inte längre går att sätta fast kronan rakt på tanden. Tänder som behöver kronor och stift måste först rotfyllas. Om tanden redan är rotfylld behöver den undersökas för att säkerhetsställa så att den är tät och av tillräckligt hög kvalitet för att vi ska kunna montera fast ett stift. Om rotfyllningen inte är av god kvalitet så måste tanden rotfyllas på nytt innan stiftet monteras.

I vissa fall är det dessutom omöjligt att sätta fast en tandkrona på en svårt skadad tand. I de fallen är alternativen att ersätta tanden med ett tandimplantat eller en tandbro.

Vi ger gärna råd och bistår med alla funderingar du har kring valet av en krona. Du är i trygga händer hos våra väldigt erfarna tandläkare.

Tandkronor byggs i olika material: guldkrona, porslinskrona eller keramisk krona

Nedan hittar du våra tandkronor i olika material:

  • Plastkrona: En temporär krona som vi sätter fast medan du väntar på din permanenta krona.
  • Guldkrona. Ett väldigt vanligt material förr i tiden, särskilt längre bak i munnen. Fortfarande ett alternativ, även om nya material och ökade guldpriser har lett till att alternativ är inaktuellt för de flesta.
  • Porslinskrona. Helkeramisk eller metallkeramisk. Porslinskronor är väldigt starka och vackra. Rekommenderas i regel när tänder i framsidan av munnen ska få en ny krona, tack vare sina stora estetiska kvaliteter.

Vad kostar en ny tandkrona?

Det kan vi inte svara helt säkert på förrän vi har gjort en undersökning. Vi vet att priser, metoder och kvalitet varierar från en klinik till en annan. Priset bör också vägas mot genomsnittliga livslängden för en tandkrona. Dåliga kronor kan bli dyra på lång sikt.

På Stockholm Tandläkargrupp startar priserna på 5900 kronor. Vi garanterar hög kvalitet under alla delar av behandlingen. Den tid vi lägger innan, under och efter genomfört arbete är inkluderas i priset. Vi lägger stor vikt på att förklara processen och behandlingen, gå igenom de olika materialens fördelar och nackdelar och vilka valmöjligheter du har som patient.

Innan behandlingen påbörjas får du ett skriftlig prisförslag. Råd får du gratis som patient hos oss.

VÅRA BEHANDLINGAR


TANDBLEKNING

tandblekning göteborg

TANDIMPLANTAT

tandimplantat

ESTETISK TANDVÅRD

estetisk tandvård

SKALFASAD


Vi hjälper dig oftast inom 2 timmar från första kontakt.

Ring oss vid behov av akut tandvård!PRISER


Hos oss får du tandvård med högsta kvalitet till rimliga priser. Tandvård är idag inte så dyr som många kanske tror. Dessutom kan alla våra patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter via vår partner Resurs Bank.


MER OM VÅRA PRISER


LÅNGA ÖPPETTIDER


Vi har en tro på att tandvård ska vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte tvärtom. Vi försöker så gott som det går att hjälpa patienter som har ont inom två timmar- sju dagar i veckan. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger och på helgdagar. Gå inte runt och ha ont i onödan – kontakta oss så hjälper vi dig.


VÅRA ÖPPETTIDER


RÄNTEFRI DELBETALNING


Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med. Tandläkarkostnader kan vara en sådan kostnad. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss via Resurs Bank. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.


MER OM DELBETALNING

TANDLÄKARSKRÄCK?

Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd. Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


SOCIALA MEDIER

Följ oss i sociala medier!
Copyright Dental Care Nordica AB