TANDFYLLNING

Vi lagar hål i tänderna med vita tandfyllningar som håller i längden. Kvalitet till rimliga priser.

En tandfyllning ersätter den del av tanden som försvinner när tex ett hål uppstår i en tand. Dagens fyllningsmaterial är oftast naturlig vita och framställs med ett material som heter komposit. Vi svarar gärna på frågor om tandfyllningar. Hos oss får du fyllningar med högsta kvalitet. Behandlingen genomförs av tandläkare med lång erfarenhet. Våra fyllningar håller väldigt länge! Har du en fråga? Kontakta oss!

VI SOM JOBBAR HÄRKONTAKTA OSS

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

E-mail:

Telefonnummer:


Har du tappat en tandfyllning?

En tappad tandfyllning kan leda till smärtsamma konsekvenser, även om det inledningsvis inte gör ont. Utan en fyllning försvinner tandens skydd och det kan leda till att bakterier tränger in i tandpulpan och orsakar infektioner som i sin tur leder till stor smärta på länge sikt.

Därför är det bäst att du kontaktar din tandläkare så snart som möjligt för att fixa en ny fyllning. Ju tidigare du låter tandläkaren sätta dit en ny fyllning, desto billigare kommer det att bli.

tandfyllning stockholm

Tandfyllningar till ett lågt pris

Ofta är det relativt okomplicerat att lägga in en ny fyllning i en tand, och tandfyllningen varar i regel väldigt länge. Vi erbjuder alltid ett skriftligt prisförslag innan vi startar behandlingen.

Hos oss kostar en tandfyllning vanligtvis mellan 900 – 2000 kr beroende på reparationens komplexitet och storlek. Här kan du se vår prislista.

Våra tandläkare har lång erfarenhet och din fyllning kommer både se snygg ut och hålla väldigt länge.

När behövs en tandfyllning?

En fyllning behövs vid lagning av ett hål i en tand som är orsakat av karies, eller om du har en gammal lagning som har gått sönder.

Så lagas en tand – steg för steg

 1. Tandläkaren börjar behandlingen genom att förbereda tanden och nödvändiga omgivande områden för att återställa den skadade tanden.
 2. Tandläkaren bedövar området runt tanden med hjälp av lokalbedövning, om du väljer att ha bedövning. Detta sker i samråd med tandläkaren. 
 3. Hålet eller skadan borras bort och området rengörs för att avlägsna bakterier eller skräp innan tanden återställs.
 4. Tandläkaren gör klart tanden för tandfyllning. Är skadan för nära tandroten behöver tandläkaren först lägga in material som skyddar nerven.
 5. Nu kommer tandläkaren att fylla tanden med det material som du har valt. Mer om det längre ner.
 6. Sen måste fyllningen hårdna. Det gör tandläkaren genom att belysa den med en särskild lampa. Det tar oftast bara 10 till 30 sekunder. Stora fyllningar måste belysas i omgångar för att hårdna ordentligt.
 7. Därefter ska fyllningen slipas och poleras så att den är jämn och fin och passar de andra tänderna.

Behandlingen tar oftast mellan 15 och 60 minuter. En komplicerad lagning kan ta lite längre tid.

Du kan välja komposit, porslin eller guld som tandfyllning på Stockholm Tandläkargrupp

Innan behandlingen får du möjligheten att välja fyllning. Här är några som vi erbjuder och som är bland de vanligaste vid tandfyllningar. Komposit är det vanligaste och har ersatt amalgam.

 • Komposit – tandfärgade fyllningar
  Komposit är ett tandfyllningsmaterial som används i stor utsträckning. Det fungerar som en naturlig ersättning för förlorad tandsubstans, och är därför ofta ett naturligt val. Komposit är bäst lämpad för att fylla mindre hål eftersom den har begränsad styrka och krymper något under härdning.
 • Porslinfyllningar
  Vi föredrar porslin till stora tandfyllningar. Porslin är det mest estetiska av fyllnadsmaterialen. Dessutom är det både starkt och hållbart. Med porslinfyllning sparar du mycket mer av din egen tandsubstans än du skulle använda dig av en krona. Porslin är ett så kallat biokompatibelt material  och därför är det väldigt sällsynt med allergiska reaktioner.
 • Guldfyllningar
  Guld är ett väldigt slitstarkt och bra fyllningsmaterial som har använts för att återställa tänderna sedan urminnes tider. Om du har en god munhygien behöver du aldrig byta ut guldfyllningar.
 • Amalgam
  Vi använder inte amalgam som fyllnadsmaterial på Stockholm Tandläkargrupp. Till skillnad från andra fyllningsmaterial har amalgam inte förmågan att binda sig till tandsubstansen.

Ersättning av gamla och skadliga fyllningar

Många patienter kontaktar oss för att ta bort sina amalgamfyllningar. När du tar bort en amalgamfyllning behövs man inte visa särskild hänsyn. Amalgamfyllningen ersätts enkelt med komposit, något som många önskar tack vare dess estetiska fördelar. När en tand fyllts med amalgamfyllningar över flera sidor kan den inte alltid byggas upp med komposit. Sådana ersättningar kräver ofta porslin eller guld och i vissa fall till och med en krona.

Vill du att vi ska byta ut dina gamla amalgamfyllningar till porslin och komposit? Har du kanske fyllningar som är fula? Låt oss undersöka dina fyllningar och ge dig ett prisförslag.

tandfyllning komposit guld amalgam

Tandfyllningsterapi är den vanligaste formen av reparation av tandskador

Tandläkare på Stocholm Tandläkargrupp väger ofta fyllningsterapi mot kronterapi. Oftast faller avgörandet på storleken på skadan. Kronterapi används vid större tandskador. Våra tandläkare överväger dagligen om fyllningsterapi eller kronterapi är rätt för patienten. Vi lägger stor vikt på att prata med patienten om vad som är mest förnuftigt och det är alltid patienten som har sista ordet.

Fyllningsterapi fyller hål i tänderna och används också i förskönande syfte, speciellt då vi byter ut gamla och fula fyllningar med nya, vita och moderna fyllningar. Nya fyllningar ger en god och positiv effekt på munnens estetik och ditt leende.

Gör det ont att få en tandfyllning?

Våra tandläkare behandlar dig utan att du känner någon smärta. Ofta använder vi oss av lokalbedövning. Vi kan också använda narkos om det skulle behövas vid speciella tillfällen. Här hittar du vår information om tandläkare och narkos.

VÅRA BEHANDLINGAR


TANDBLEKNING

tandblekning göteborg

TANDIMPLANTAT

tandimplantat

ESTETISK TANDVÅRD

estetisk tandvård

SKALFASAD


Vi hjälper dig oftast inom 2 timmar från första kontakt.

Ring oss vid behov av akut tandvård!PRISER


Hos oss får du tandvård med högsta kvalitet till rimliga priser. Tandvård är idag inte så dyr som många kanske tror. Dessutom kan alla våra patienter få ekonomiskt stöd från försäkringskassan som gör behandlingen ännu billigare. Vi erbjuder också delbetalning till våra patienter via vår partner Resurs Bank.


MER OM VÅRA PRISER


LÅNGA ÖPPETTIDER


Vi har en tro på att tandvård ska vara tillgänglig på de tider som passar våra patienter, och inte tvärtom. Vi försöker så gott som det går att hjälpa patienter som har ont inom två timmar- sju dagar i veckan. Därför har vi långa öppettider och är också tillgängliga på helger och på helgdagar. Gå inte runt och ha ont i onödan – kontakta oss så hjälper vi dig.


VÅRA ÖPPETTIDER


RÄNTEFRI DELBETALNING


Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med. Tandläkarkostnader kan vara en sådan kostnad. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss via Resurs Bank. Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart.


MER OM DELBETALNING

TANDLÄKARSKRÄCK?

Har du ont eller andra besvär i munnen/tänderna men vågar inte besöka tandläkaren? Våra tandläkare har erfarenheten och kunskapen som behövs för att hjälpa dig som är tandvårdsrädd. Vi erbjuder därför gratis konsultation angående din tandläkarskräck i en avslappnad och trygg miljö.


SOCIALA MEDIER

Följ oss i sociala medier!
Copyright Dental Care Nordica AB